Cooking Scientist

Sacher Torte

Born in the late 1800s and typical of the city of Vienna, the Sacher Torte is one of the most famous desserts in the world.

Although the original recipe was claimed by two bakeries is the pastries at the Hotel Sacher to hold dominion over the brand. The recipe is secret but unfortunately there are valid and good “imitation” around.

Let’s see how to make it at home!

ingredients

  • 150 grams of dark chocolate of excellent quality
  • 150 grams of flour
  • 150 grams of sugar
  • 150 grams of butter
  • 5 eggs
  • Vanilla essence
  • A pinch of salt

Filling and cover

  • 200 grams of dark chocolate
  • 200 grams of sugar
  • 100 ml of water
  • Apricot Jam

First, linea cake pan  with baking paper , simultaneously, in two different pots, we melt the chocolate and butter, when melted them we combined them.

Divide the egg whites from the yolks, and add them to the chocolate and butter, mixing well.

To assemble the egg whites until stiff, when we get a very firm snow, we gently add the sugar and vanilla, once compacted the whole let’s add another compound.

When the two compounds are blended well, add the flour and continue to work the mixture with a spatula or a wooden spoon to remove any lumps.

Pour the mixture into the cake tin and bake at 180 degrees for about 40 minutes.

Once cooked, we remove the cake from the oven for 5 minutes, after which we can remove from the pan and leave to cool on a rack.

Cut the cake in half and stretch it on the cake about 200 grams of jam, we cover with the other half of the cake and spend the remaining jam over the entire surface of the cake.

For the frosting, we dissolve the sugar and water on the fire, so as to make a kind of syrup once warm and homogeneous add the chopped chocolate in pieces and work until there are no more lumps.

Pour the glaze over the cake and spread with a spatula over the entire surface, then if you want to give a touch of class, a small saccapoche filled with dark chocolate Sacher and write on the cake.

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Nata a fine del 1800 e tipica della città di Vienna, la Torta Sacher è uno dei dolci più famosi al mondo.

Nonostante la ricetta originale fosse rivendicata da ben due pasticcerie è la pasticceria dell’Hotel Sacher a detenere il dominio sul marchio. La ricetta purtroppo è segreta ma ci sono delle valide ed ottime “imitazioni” in giro.

Vediamo come farla in casa!

Ingredienti

  • 150 gr di Cioccolato fondente di ottima qualità
  • 150 gr di Farina
  • 150 gr di Zucchero
  • 150 gr di Burro
  • 5 Uova
  • Essenza di vaniglia
  • Un pizzico di Sale

Farcitura e Copertura

  • 200 gr di Cioccolato fondente 
  • 200 gr di Zucchero
  • 100 ml di Acqua
  • Marmellata di albicocche

Come prima cosa, foderiamo con la carta da forno uno stampo per dolci; in contemporanea, in due pentolini diversi, facciamo sciogliere il cioccolato e il burro, una volta fusi li accorporiamo.

Dividiamo gli albumi dai tuorli, ed aggiungiamo questi ultimi al cioccolato ed al burro, amalgamando per bene.

A parte montiamo gli albumi a neve, quando otterremo una neve ben soda, potremmo aggiungere delicatamente lo zucchero e la vaniglia, una volta compattato il tutto lo andiamo ad aggiungere all’altro composto.

Quando i due composti si saranno amalgamati per bene, aggiungere la farina setacciata e continuare a lavorare il composto con una spatola o un cucchiaio di legno per eliminare i grumi.

Versate il composto nella tortiera ed infornate a 180° per circa 40 minuti.

Una volta cotta, togliamo la torta dal forno per 5 minuti, dopo i quali la possiamo togliere dalla teglia  e la lasciamo a raffreddare su una griglia.

Tagliamo il dolce in due e stendiamo sulla torta circa 200 gr di marmellata, ricopriamo con l’altra metà del dolce e passiamo la confettura rimanente su tutta la superficie della torta.

Per la glassa, mettiamo a sciogliere lo zucchero e l’acqua sul fuoco, in modo da fare una specie di sciroppo, una volta caldo ed omogeneo aggiungiamo il cioccolato tagliato in pezzi e lavorare fino a quando non ci saranno più grumi.

Versare la glassa sul dolce e stendere con una spatola su tutta la superficie, se poi volete dare un tocco di classe, riempite una piccola saccapoche con del cioccolato fondente e scrivete Sacher sul dolce.

 

2 thoughts on “Cooking Scientist

    1. littlecloudydreams Post author

      Thank you for leaving this comment, we do not speak german, so we use translate😛
      by the way thanks for the kind words, if you want to suggest us any restaurants we’ll apreciate it🙂

      Reply

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