Cooking Scientist

Sugar violets

As you read, the theme of this week are the flowers …. and heading to the kitchen, how can we do it?
Simple: there are several recipes that you can do with flowers, one of the simplest is the one of Sugar violets.
Ingredients

Violets, consider a bowl full of flowers
1 egg white
Sugar to taste
Process

Rinse gently violets, then cut their stems, with a pastry brush then cover the flowers with egg white and sprinkle lightly with sugar.
Put on a baking sheet to dry and you’re done!

Violette di Zucchero

Come avete letto, il tema di questa settimana sono i fiori…. e la rubrica di cucina, come la risolviamo?
Semplice: esistono varie ricette che si possono fare con i fiori, una delle più semplici è proprio quella delle Violette di Zucchero.
Ingredienti

Violette, considerate una ciotola piena di fiori
1 Albume d’uovo
Zucchero quanto basta
Procedimento

Sciacquate delicatamente le viole, poi tagliate loro i gambi; con un pennello da cucina ricoprite i fiori con l’albume e cospargetele delicatamente con lo zucchero.
Mettete ad asciugare su una teglia e il gioco è fatto!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s