The Turkish Coffee

Its preparation is widespread in Turkey, the Balkan Peninsula and in the Arab countries, the Museum of Turkish and Islamic Arts in Istanbul has created a museum in honor of this drink, where you can learn the correct method of preparation also getting a certificate.

How do you prepare?
Boil the water in a special pot called “ibrik” (it is a container usually made ​​of brass, elongated), when the water begins to boil, remove from heat and add the very finely ground coffee. Sometimes you can also add spices.
The coffee thus obtained remains slightly syrupy, and need to decant a few minutes before being served, so as to deposit the sediment on the bottom.
The sediment of this drink creates very specific forms into the cups, which are interpreted in the divination practice of reading the coffee grounds.

Il Caffè Turco

La sua preparazione è diffusa in Turchia, nella penisola balcanica e nei paesi arabi, il Museo delle arti turche e islamiche di Istanbul ha creato un museo in onore di questa bevanda, nel quale è possibile imparare il metodo corretto di preparazione ottenendo anche un attestato.

Come si prepara?
Si fa bollire l’acqua in un particolare bricco chiamato “ibrik” (è un contenitore in genere di ottone, dalla forma allungata), quando l’acqua inizia a bollire si toglie dal fuoco e di aggiunge il caffè macinato molto finemente. A volte si possono aggiungere anche delle spezie.
Il caffè così ottenuto rimane leggermente sciropposo, ed ha bisogno di decantare qualche minuto prima di essere servito, in modo da far depositare il sedimento sul fondo.
Il sedimento di questa bevanda crea forme molto particolari nelle tazzine, che vengono interpretate nella pratica mantica della caffeomanzia.

 

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